Sunday

Travel Log Ais-Ais Kacang #10 : Spring Break

it has been a week since our spring break ended. a fortnight of break, it was enough for me to go anywhere else in the world, but i didn't. i stayed in Ireland, doing nothing. okay tipu lah kalau i did nothing for two weeks. tapi itulah. orang lain bercuti ke luar, saya terperap dalam Dublin.

the first week of the break was wasted just like that, i should say. i didn't study much. i didn't go out far. i don't know what i did actually. haha.

minggu kedua boleh lah tahan productive. bukan lah productive, tapi, menggembirakan dan macam penuh dengan sesuatu lah. at least, saya tahu apa benda lah yang saya buat dalam minggu kedua tu.

mula-mula kami pergi bercuti ke tepi pantai Howth. ewah. kalau kat Malaysia tu, takut nak ke tepi pantai sebab takut hitam. dekat sini pula, takut nak ke tepi pantai lelama sebab angin dia kuat nohorom sampai tangan merah-merah tahan sejuk. rasa kembang je tangan. niat nak picnic pun macam agak terbantut sebab tengah syok makan, angin tiup tupperware sampai habis terbang. haha. tapi it was fun, seriously. panjat tebing tepi laut tu. tengok laut dari atas tebing tanpa pagar. tengok macam mana matahari lalu celah-celah awan dan cahaya jatuh pada sikit je air laut tu. ah seronok.



lepas tu, kami ke Kildare Village. Kildare Village ni lebih kurang macam Johore Premium Outlet lah. serius. dulu saya lepak JPO dengan family, makan crepe. kat sini pun lepak makan crepe juga. memang murah. serius. saya beli jeans levi's kat butik, final reduction 12 euro je. harga asal dia 85 euro. kahkah. masa ni saya rasa nak menangis. seumur hidup saya, saya tak pernah mimpi untuk shopping dalam masa sehari, barang-barang DKNY, Levi's, Superdry Japan. semua dalam masa sehari. peh macam anak raja je rasa.


hari terakhir cuti, kami pergi berlepas ke Jepun. sehari je pergi balik. kahkah. dapat lah makan sushi, takoyaki dengan apabenda nama yang ada mi dengan salmon taucu. bukan ramen. apa benda entah nama dia. dengan green tea cupcake. sedap gila baq hang. lepas tu sempat lah bergambar dengan kimono gegedik. jumpa cosplayer. ah hari yang indah. tapi penat berjalan. haha. maklumlah orang kat Jepun memang suka berjalan. pfft.



habis cuti, kembali ke sekolah. Jumaat lepas ada oral anatomy test a.k.a card signing. macam biasalah RCSI ni memang every week ada test. haha. alhamdulillah lulus. walaupun tak ada lah dapat highest grade kan. tapi okay lah. haha.

saya dah deactivate twitter @cikrunrun tu. kalau nak cari saya, cari lah kat tempat lain. lol macam lah ada orang nak cari saya.

kbye.







ps: counting days. keep calm and love medicine. and listen to Maximum The Hormone. kaki dan badan dah gatal nak moshing. :(

2 comments:

D-SIM said...

Bila tanduk sebenar perempuan keluar. . . . . *sila rujuk gambar anda dengan beg shopping :p*

leeYana said...

liz, lupe nk tnye, every week exam tu counts untuk final big exam ke tak?